Jolanda Kroon: Hoe start jij 2019?

Het is weer de tijd van de nieuwjaarsrecepties waarin je met collega’s vooruitkijkt naar het nieuwe jaar en goede voornemens maakt. Dat doen wij bij de BvK natuurlijk ook. Dit jaar maken we er ons sterk voor dat leden ons aanbod (nog) beter gaan benutten.  

In 2018 hebben we samen met actieve leden een platform en handige instrumenten gemaakt. Het zou jammer zijn als jij de mogelijkheden daarvan onbenut laat om je werk makkelijker, productiever en leuker te maken. We dagen je daarom uit om voor 2019 een of meer van deze goede voornemens te kiezen en die waar te maken:

  • Je gaat de werkdruk te lijf door van en met elkaar te leren je werk slimmer in te richten.
  • Je ergert je er niet meer aan dat ons vak onbekend is, maar helpt mee het een gezicht en kleur te geven.
  • Je haalt meer uit voortgangs- of sollicitatiegesprekken door je goed voor te bereiden met de ontwikkelscan.
  • Je moppert niet over onuitvoerbare of tegengestelde wetgeving en regels, maar laat via de BvK je invloed gelden om uitdagingen en problemen aan te kaarten en de kaders te verruimen.
  • Je doet via de BvK mee aan onderzoeken naar wat effectieve of betere dienstverlening is en benut de resultaten van onderzoek om meer te bereiken voor jezelf, je organisatie en  vooral je klanten.

Misschien vind je het spannend om jezelf te laten zien en horen, maar als je het samen doet is dat al minder ongemakkelijk. En ook veel gezelliger! Zoek daarom je collega’s op om je voornemen te delen zodat jullie elkaar eraan kunnen houden.

Heb jij een ander voornemen voor je werk waarmee je ons wilt inspireren? Deel het dan op de online community. We zijn benieuwd! 


Over de schrijver

Jolanda KroonJolanda Kroon is sinds 2017 directeur van de BvK. Ze zet zich ervoor in om de vereniging door te ontwikkelen en om meer professionals uit het sociaal domein aan de BvK te verbinden. Met als doel om samen te zorgen dat het vak professioneel uitgevoerd wordt en  de erkenning krijgt die het verdient.