Even voorstellen: Muriel Suurmond

Deze maand ben ik voor 20 tot 24 uur per week gestart als Virtual Assistant bij de BvK. Wat is een VA? Virtual Assistant is een nog best wel onbekende beroepsgroep, die eigenlijk bij iedereen wel bekend is als office-manager, personal assistant, evenement- of projectmanager of een andere vorm specialisatie in uitvoerend ondersteunen. Een VA doet dit werk in eigen onderneming en werkt deels op locatie en deels vanuit huis. Naast mijn ondernemende en volle zzp-agenda geniet ik van mijn gezin en onze 225 m² moestuin aan het water. Een energieke doener dus!


Wat ga je bij de BvK doen?
Ik ga  interim-directeur Ido van der Meulen ondersteunen, operationele en alledaagse officetaken oppakken en specifieke projecten begeleiden. Ook ga ik onderweg onderzoeken of er een administratieve efficiëntieslag gemaakt kan worden op een verenigingsbureau dat ondertussen groeit. 


Waarom heb je voor de BvK gekozen?
De opdracht bij de BvK is een uitdagende en een omvangrijke en daar werk ik graag aan mee! De tijdelijke opdracht bij de BvK trok ook mijn aandacht door mijn ervaring met de beroepsgroep klantmanagers. In een eerdere opdracht onderhield ik de contacten met klantmanagers vanuit cursisten. Deze cursisten werden aangeboden door de gemeente en kenmerkten zich door hun afstand tot de arbeidsmarkt. Mijn contact met deze beroepsgroep heb ik als inspirerend en doortastend ervaren. Het deed mij goed te zien dat we voor velen cursisten de afstand tot werkstructuur konden verkleinen.

Waar heb je hiervoor gewerkt en wat breng je mee?

Inmiddels ben ik 48 jaar en schrijf ik 22 jaar ervaring in ondersteunen, kar trekken, regelen, oplossen en meedenken onder mijn naam. De periode voordat ik mijn eigen bedrijfje begon ben ik werkzaam geweest op interim opdrachten, waar mijn aandacht lag op het ondersteunen van directie en verbeterprocessen. Ik ben gek op creatieve opdrachten en projecten en kijk graag naar hoe zaken efficiënter kunnen.

Wanneer heb jij lef getoond?

In 2017 nam ik het besluit om de volgende stap ik mijn carrièreplan te maken. Ik volgde een opleiding aan de Academie voor Virtual Professionals en ben na afronding mijn eigen onderneming gestart. Het loslaten van zekerheden ging én gaat gepaard met vooral lef en doorzettingsvermogen. Tot op de dag van vandaag heb ik geen spijt van mijn besluit!

Muriel Suurmond