Even voorstellen: Margarethe Hilhorst

“Mensen noemen me een energieke en creatieve procesbegeleider. Een verbinder. Ik introduceer mezelf vaak als procesmanager, aanjager en katalysator. Iemand die op strategisch en conceptueel niveau meedenkt en –stuurt. Nog wat persoonlijke feitjes? Ik ben 51 jaar, woon samen met man en hond in Velp en houd enorm van zeilen.”

Wat ga je bij de BvK doen?
“Als procesmanager is het mijn taak om een geactualiseerde visie op het beroep professional in het sociaal domein te ontwikkelen en er een gedragscode voor op te stellen. Verder haal ik de banden met de partners van de BvK aan en representeer de BvK in het landelijk en regionale overleg. Mijn hoofddoel is om het beroep naar een hoger plan te tillen en aan de beeldvorming ervan te werken. Meer duidelijk te maken hoe belangrijk professionals in het leven van een burger kunnen zijn, welke rol ze daarin vervullen. Dat doe ik het liefst samen met professionals. Die weten als geen ander hoe het beroep nu is en hoe het zich gaat ontwikkelen.”

Waarom heb je voor de BvK gekozen?
“Ik vind het mooi om het beroep van professional in het sociaal domein meer statuur te geven. Juist ook omdat ik geloof in het vak. Ik zie dat het soms een struggle is om samen met je klant naar een oplossing toe te werken, terwijl je ondertussen aan alle wet- en regelgeving moet voldoen. Bovendien zie ik veel kansen om op basis van mijn kennis en ervaring de BvK te helpen profileren als een serieuze gesprekspartner.”

Waar heb je hiervoor gewerkt en wat breng je mee?
“Als zelfstandige kom ik bij allerlei opdrachtgevers over de vloer: gemeenten, scholengroepen, werkorganisaties, overheidsinstanties... Zo heb ik een jaar of drie voor het ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid gewerkt. Ook was ik bij Divosa als procesmanager verantwoordelijk voor de invoering van de Wet werk en bijstand bij gemeenten. Dus ik ben vertrouwd met diverse aspecten van het sociaal domein.”


Margarethe Hilhorst