juli 2019

05

Nieuw wetsvoorstel gepresenteerd met inbreng BvK

De werkgroep Onderzoek Vermogen Buitenland (OVB) heeft meegewerkt aan een nieuw wetsvoorstel om fraude met buitenlands vermogen tegen te gaan. De BvK is daarbij betrokken en heeft geadviseerd bij het tot stand komen van de wetgeving. In de werkgroep zitten verder het ministerie van SZW, ...

Lees meer >

juni 2019

27

Verslag bijeenkomst Simpel Switchen 21 juni

Simpel Switchen in de participatieketen is nodig om mensen sneller in beweging te krijgen. Nu durven mensen vaak geen stap naar werk te doen, bijvoorbeeld uit angst om toeslagen kwijt te raken.Simpel Switchen bestaat uit meerdere sporen. BvK draagt samen met Stimulansz bij aan spoor ...

Lees meer >
21

De BvK in gesprek met re-integratiebegeleiders bij UWV

De re-integratiebegeleiders bij UWV worden collectief lid van de BvK. Als voorbereiding daarop schoof de BvK aan op het congres Re-integratiebegeleider 2.0 in de Reehorst in Ede. In drie workshoprondes kwamen alle deelnemers langs om met de vereniging van gedachten te wisselen over de vraag ...

Lees meer >
03

16-21 september: Week van de loopbaan

In de week van 16 tot en met 21 september 2019 openen loopbaanprofessionals en jobcoaches hun deuren voor alle belangstellenden met een loopbaanvraag. Een initiatief van Noloc waarbij werkenden, werkzoekenden én werkgevers in de gelegenheid worden gesteld om gratis en vrijblijvend advies in te winnen ...

Lees meer >

mei 2019

28

Ido van der Meulen interim-directeur van de BvK

PERSBERICHTUtrecht, 28 mei 2019 Het bestuur van de BvK heeft op 27 mei 2019 Ido van der Meulen aangesteld als directeur ad interim. Hij volgt Jolanda Kroon op, die op 10 mei stopte als directeur.Van der Meulen neemt tot eind van dit jaar het interim-directeurschap ...

Lees meer >
23

Verslag Het ambacht van samenwerken en zaken voor elkaar krijgen

Het kenniscollege Het ambacht van het samenwerken en zaken voor elkaar krijgen was een afwisselende middag vol samenwerking. Na een pakkende introductie van Astrid Verheijen neemt Hans Bosselaar, het woord over. De thema`s samenwerken en de definitie van een Dinges staan centraal deze middag. We ...

Lees meer >
13

Jolanda Kroon stopt als directeur van de BvK

PERSBERICHT Utrecht, 13 mei 2019 In onderling overleg hebben het bestuur van de BvK en directeur Jolanda Kroon besloten om met ingang van 10 mei 2019 niet met elkaar verder te gaan. Jolanda Kroon heeft als directeur een solide verenigingsbureau opgezet. Met het LEER-register heeft ...

Lees meer >

april 2019

22

BvK-professionals zoeken wetenschappelijke onderbouwing voor hun aanpak

Methodisch en onderbouwd werken is belangrijk, dus we zijn benieuwd in hoeverre onze leden in hun dagelijkse praktijk al resultaten van onderzoek gebruiken. Daarom vroegen we het ze.In een enquête in februari over de informatiebehoefte van leden van de BvK legden we de professionals onder ...

Lees meer >
03

Ben jij een veranderfonteintje?

Het kan niemand zijn ontgaan dat gemeenten de laatste jaren erg zijn veranderd. Maar hoe zijn die veranderingen eigenlijk tot stand gekomen? Thijs Homan onderzocht dat in opdracht van het AenO-fonds en trok ook enkele conclusies over en voor de rol van professionals. De BvK ...

Lees meer >

maart 2019

15

Luisteren, luisteren, luisteren...

Een energieke en leerzame middag, dat was de Dag van de Uitvoering over het thema storytelling. Een korte terugblik van Marlie Wintjes."Na een gastvrije ontvangst in de Cacaofabriek in Helmond met een heerlijk verzorgde lunch volgt een relevant en goed in elkaar gezet programma. Wat ...

Lees meer >