oktober 2019

14

Enthousiaste deelnemers willen elkaar vaker ontmoeten

Deelnemers die kritische reacties gaven na het interview met Carry Goedhart, directeur Participatie en Decentralisatie van SZW. Veel gesprekken onderling en een duidelijke boodschap: het zou mooi zijn als de keten in het sociaal domein in elke regio steviger wordt.

Lees meer >
14

Carry Goedhart (SZW): ‘We moeten alle mensen wat bieden’

Directeur Carry Goedhart van SZW benadrukte het belang van aandacht voor iederéén in het sociaal domein. ‘De BvK kan zich mengen in de beroepsontwikkeling waardoor naar mensen als geheel wordt gekeken. Ik gun jullie veel lef bij het doorbreken van kolommen in het sociaal domein.’

Lees meer >
14

Annemarie van Gaal: ‘Doorbreek bureaucratie en denkwijzen’

Annemarie van Gaal maakt van niets iets: in haar eigen bedrijf, op televisie en met samenwerkingspartners. Nieuwsgierigheid zorgt voor ontwikkeling. ‘Alles altijd doen zoals altijd al is gedaan: daar bereik je niets mee’, zegt ze stellig.

Lees meer >
09

'Invoering WAB: kwetsbare groepen krijgen het moeilijker'

Miljoenen tekort dreigen door toename bijstandsuitkeringen

Lees meer >

september 2019

16

Even voorstellen: Margarethe Hilhorst

“Mensen noemen me een energieke en creatieve procesbegeleider. Een verbinder. Ik introduceer mezelf vaak als procesmanager, aanjager en katalysator. Iemand die op strategisch en conceptueel niveau meedenkt en –stuurt. Nog wat persoonlijke feitjes? Ik ben 51 jaar, woon samen met man en hond in Velp ...

Lees meer >
16

Even voorstellen: Muriel Suurmond

Deze maand ben ik voor 20 tot 24 uur per week gestart als Virtual Assistant bij de BvK. Wat is een VA? Virtual Assistant is een nog best wel onbekende beroepsgroep, die eigenlijk bij iedereen wel bekend is als office-manager, personal assistant, evenement- of projectmanager ...

Lees meer >

juli 2019

11

Training positiviteit als opmaat voor participatie

Als klantmanager voor statushouders moet je soms voorzichtig en enigszins omslachtig te werk gaan. Zeg bijvoorbeeld niet tegen een man uit het Midden-Oosten dat hij moet werken aan zijn zelfvertrouwen, want daaraan mankeert niets! In een nieuw land een nieuw bestaan opbouwen zonder (in eerste ...

Lees meer >
05

Nieuw wetsvoorstel gepresenteerd met inbreng BvK

De werkgroep Onderzoek Vermogen Buitenland (OVB) heeft meegewerkt aan een nieuw wetsvoorstel om fraude met buitenlands vermogen tegen te gaan. De BvK is daarbij betrokken en heeft geadviseerd bij het tot stand komen van de wetgeving. In de werkgroep zitten verder het ministerie van SZW, ...

Lees meer >

juni 2019

27

Verslag bijeenkomst Simpel Switchen 21 juni

Simpel Switchen in de participatieketen is nodig om mensen sneller in beweging te krijgen. Nu durven mensen vaak geen stap naar werk te doen, bijvoorbeeld uit angst om toeslagen kwijt te raken.Simpel Switchen bestaat uit meerdere sporen. BvK draagt samen met Stimulansz bij aan spoor ...

Lees meer >
21

De BvK in gesprek met re-integratiebegeleiders bij UWV

De re-integratiebegeleiders bij UWV worden collectief lid van de BvK. Als voorbereiding daarop schoof de BvK aan op het congres Re-integratiebegeleider 2.0 in de Reehorst in Ede. In drie workshoprondes kwamen alle deelnemers langs om met de vereniging van gedachten te wisselen over de vraag ...

Lees meer >