april 2019

03

Ben jij een veranderfonteintje?

Het kan niemand zijn ontgaan dat gemeenten de laatste jaren erg zijn veranderd. Maar hoe zijn die veranderingen eigenlijk tot stand gekomen? Thijs Homan onderzocht dat in opdracht van het A&O fonds en trok ook enkele conclusies over en voor de rol van professionals. De ...

Lees meer >

februari 2019

19

Regionale kennisateliers Werk en Inkomen

Wat hebben we in de dagelijkse praktijk aan kennis over onderwerpen als re-integratie en schuldhulpverlening? Nieuwe inzichten worden nog vaak niet gebruikt om de dienstverlening te verbeteren. Maar ze zijn ook lang niet altijd op de praktijk toegesneden. Dat kan beter! De Kennisateliers gaan daaraan ...

Lees meer >

augustus 2018

22

Onderzoek naar dienstverlening door klantmanagers

De BVK is partner in een onderzoek naar de vraag hoe gemeenten professionele dienstverlening door klantmanagers verder kunnen versterken. Ook gemeenten en cliëntvertegenwoordigers zijn bij dit onderzoek betrokken. Universiteit Utrecht, Hanzehogeschool en Hogeschool Rotterdam voeren dit onderzoek uit.

Lees meer >

juni 2018

07

Werk in uitvoering

De brochure Werk in uitvoering geeft een blik op het moois dat het kennisprogramma Vakkundig aan het werk inmiddels oplevert.

Lees meer >

mei 2018

14

Handreiking ondersteunt professionals bij vaststellen begeleiding

Het Coronel Instituut voor Arbeid en Gezondheid en APE ontwikkelden een handreiking voor professionals waarmee die kunnen vaststellen of cliënten met een functionele beperking begeleiding bij werk nodig hebben. De handreiking helpt hen te oordelen over de inhoud, vorm en duur van de begeleiding.

Lees meer >
08

Oproep: hoe gaan gemeenten te werk bij beëindigen uitkering?

Op de online community van de BvK kun je discussies starten, maar ook een oproep plaatsen in de categorie 'Vraag en Aanbod'. De eerste oproep is afkomstig van Imane Bani. We vroegen haar naar de achtergronden bij deze oproep.

Lees meer >

april 2018

20

Geregistreerde BvK-leden extra voordelig naar Dagen van de Uitvoering

Als BvK-lid kon je sowieso al met korting naar een Dag van de Uitvoering. Vanaf 2018 is het voordeel nog groter voor de leden die zich hebben laten registreren in het LEER-register. Meld je aan voor het register en kom ook naar een Dag van de Uitvoering in mei/juni!

Lees meer >
05

Dagen van de Uitvoering in 2018: save the dates!

Ook in 2018 organiseren Divosa en de BvK weer Dagen van de Uitvoering, speciaal gericht op uitvoerende professionals in het sociaal domein. Ontmoet collega's uit andere gemeenten en laat je bijpraten op nieuwe ontwikkelingen in je vakgebied tijdens een inspirerende lezing en praktische workshops.

Lees meer >

maart 2018

27

Bijspijkerborrel 'Omgekeerd toetsen' volgeboekt in Maastricht

Inkomensconsulenten in regio Zuid hebben zich massaal aangemeld voor de bijspijkerborrel 'Omgekeerd toetsen' die op 10 april plaatsvindt in Maastricht. Het maximum aantal deelnemers van 90 is bereikt.

Lees meer >
27

Terugkoppeling enquête Herkennen van Doelgroepers

In november 2017 hield de BvK een enquête onder de leden over het herkennen van de doelgroep voor het Doelgroepregister en de problemen die uitvoerende professionals kunnen tegenkomen in de praktijk. De 55 reacties geven een globaal beeld van hoe BvK-leden aankijken tegen dit onderwerp. Wat zijn de resultaten en hoe gaat de BvK verder?

Lees meer >