mei 2018

15

Online community professionals Werk en Inkomen vernieuwd!

Heb je een vraag? Een idee waar je een klankbord voor zoekt? Een gedachte waarover je graag met anderen wilt sparren? Of gewoon een ervaring die je graag wilt delen? Op de vernieuwde online community van de BvK kunnen professionals Werk en Inkomen elkaar ontmoeten om kennis, ervaringen en meningen met elkaar te delen en daarmee van elkaar te leren.

Lees meer >
14

Handreiking ondersteunt professionals bij vaststellen begeleiding

Het Coronel Instituut voor Arbeid en Gezondheid en APE ontwikkelden een handreiking voor professionals waarmee die kunnen vaststellen of cliënten met een functionele beperking begeleiding bij werk nodig hebben. De handreiking helpt hen te oordelen over de inhoud, vorm en duur van de begeleiding.

Lees meer >
08

Evelien Meester over de meerwaarde van bloggen

Evelien Meester (Stimulansz) is een van de bloggers op de website van de BvK. We stelden haar enkele vragen over bloggen in het algemeen. Over de meerwaarde van bloggen, de voorwaarden waar een goede blog aan moet voldoen en wat ze wil realiseren met haar blogs. "Ik hoop dat mensen aan het denken worden gezet om hun eigen visie te vormen of om hun visie aan te scherpen."

Lees meer >
08

Geertje Rasing over de community: 'Gewoon inloggen en lekker meepraten!'

Geertje Rasing is klantmanager Werk bij Sociale Dienst Oost Achterhoek. Zij was sinds 2017 ambassadeur van de online community voor klantmanagers KenMe. Deze community is vanaf mei 2018 ondergebracht op www.debvk.nl. En Geertje gaat ook daar een rol vervullen. Wat is volgens haar de toegevoegde waarde van een dergelijk platform? We vroegen het haar.

Lees meer >
08

Hoe ingewikkeld kan het begrip 'middelen' zijn?

De bijstand is complementair. Met andere woorden, de bijstand vult het inkomen aan als het inkomen lager is dan de bijstandsnorm en er geen in aanmerking te nemen vermogen is. Dat klinkt heel eenvoudig! Toch blijkt – ook hier – de praktijk weerbarstiger dan de theorie. Die weerbarstigheid begint zodra iemand ‘middelen’ krijgt. Middelen zijn alle vermogens- en inkomensbestanddelen waarover de betrokkene beschikt of redelijkerwijs kan beschikken. Maar waar gaat het dan om? Lees de blog van Evelien Meester (Stimulansz).

Lees meer >
08

Oproep: hoe gaan gemeenten te werk bij beëindigen uitkering?

Op de online community van de BvK kun je discussies starten, maar ook een oproep plaatsen in de categorie 'Vraag en Aanbod'. De eerste oproep is afkomstig van Imane Bani. We vroegen haar naar de achtergronden bij deze oproep.

Lees meer >

april 2018

26

'A je to' met omgekeerd toetsen?

Op 10 april hield de BvK in Zeist een bijspijkerborrel voor inkomensconsulenten over ‘de omgekeerde toets’. Een bijeenkomst die veel losmaakte onder de 35 aanwezigen. De volgende stap is de omgekeerde toets goed toe te passen in de uitvoering. In gesprek blijven met elkaar is daarvoor een voorwaarde.

Lees meer >
24

Aanmelden voor een BvK-bijeenkomst

Sinds kort gaat aanmelden voor een BvK-bijeenkomst nog sneller: leden kunnen zich namelijk aanmelden met hun ledengegevens. Handig, want dan gaat aanmelden nog sneller!

Lees meer >
20

Geregistreerde BvK-leden extra voordelig naar Dagen van de Uitvoering

Als BvK-lid kon je sowieso al met korting naar een Dag van de Uitvoering. Vanaf 2018 is het voordeel nog groter voor de leden die zich hebben laten registreren in het LEER-register. Meld je aan voor het register en kom ook naar een Dag van de Uitvoering in mei/juni!

Lees meer >
05

Dagen van de Uitvoering in 2018: save the dates!

Ook in 2018 organiseren Divosa en de BvK weer Dagen van de Uitvoering, speciaal gericht op uitvoerende professionals in het sociaal domein. Ontmoet collega's uit andere gemeenten en laat je bijpraten op nieuwe ontwikkelingen in je vakgebied tijdens een inspirerende lezing en praktische workshops.

Lees meer >