november 2018

22

Ben jij zichtbaar genoeg als professional?

Zichtbaar zijn; jezelf, de groep professionals en het vak zichtbaar maken, om daarmee de erkenning en positie te krijgen en houden die we verdienen. Dat is het thema van de BvK in 2019.

Lees meer >
19

Verslag kenniscollege ‘Basisinkomen’

Het basisinkomen geeft aanleiding tot veel discussies. Wat is het eigenlijk en waarom zouden we dat in Nederland wel of niet moeten invoeren? Op 13 november 2018 stond dit onderwerp centraal op een kenniscollege van Steef Peters, georganiseerd door de BvK in samenwerking met de HAN.

Lees meer >
15

Steef Peters: Privacy, hoe gaan we daar mee om?

Hij zat tegenover mij. Mokkend. Hij moest mij niet. Het gevoel was geheel wederzijds en dat wisten we van elkaar.

Lees meer >
06

Professionaliseren doe je met professionals!

Er wordt volop gesproken en gewerkt aan professionalisering van de dienstverlening op het gebied van re-integratie en activering. Maar wat is professionalisering en professioneel handelen? Hoe kunnen management en personeelsbeleid daaraan bijdragen? Daaraan is een nieuw onderzoek gewijd.De veelzijdigheid van professioneel handelenVoor sommigen gaat professioneel ...

Lees meer >
05

Even voorstellen: Jochem Overduin

Misschien ben je Jochem Overduin al tegengekomen bij het BvK-Congres of andere activiteiten van de BvK. Vraag je je af wie hij is? In dit bericht stelt hij zichzelf voor.

Lees meer >

oktober 2018

24

Tjalling Smit: fraude met vermogen in het buitenland, wie is verantwoordelijk?

De opsporingsbevoegdheid van sociaal rechercheurs reikt niet tot over de grenzen van het Nederlands grondgebied. Fraude met vermogen in het buitenland is dus niet de verantwoordelijkheid gemeenteprofessionals, maar van de minister van justitie.

Lees meer >
18

Terugblik op het BvK-congres "Regisseer je eigen loopbaan!" 11-10-2018

Denken en doen. Ideeënsex. In beweging komen of juist stilstaan bij je eigen drijfveren en talenten. Een betrokken, luisterende staatssecretaris. Het was er allemaal op het goedbezochte BvK-congres op 11 oktober in Nieuwegein met als thema ‘Regisseer je eigen loopbaan'' .

Lees meer >
17

Waardering voor je werk? Word een Dinges!

Wil je als professional in het sociaal domein gewaardeerd en succcesvol zijn? Word dan een Dinges, iemand met een netwerk, visie en overtuigingskracht.

Lees meer >
11

Staatssecretaris Van Ark: klantmanager, zoek de ruimte op!

“Klantmanagers zijn de spil in de uitvoering.” Dat zei staatssecretaris Van Ark van SZW vanmorgen tijdens het congres van de Beroepsvereniging van Klantmanagers (BvK). “Alleen de klantmanager weet wat er op de werkvloer speelt, welke dilemma’s er zijn. Dat zijn er heel veel. Nu het ...

Lees meer >
01

Inlichtingenplicht en de auto

Is het altijd een schending van de inlichtingenplicht als iemand niet meldt een auto (of een ander voertuig) te hebben. De antwoorden op deze vraag zijn heel divers.

Lees meer >