Training: Selecteren zonder vooroordelen

durf doe divers


Als je iemand met een afstand tot de arbeidsmarkt op weg helpt naar een baan, kunnen vooroordelen je het werk lastig maken. Hoe ga je om met (onbewuste) vooroordelen bij werkgevers? Betrap je jezelf of een klant wel eens op een vooroordeel? En hoe reageer je daar dan op? Op 18 november organiseert Durf, doe, divers samen met het College voor de Rechten van de Mens (CRM) voor de tweede keer een training Selecteren zonder vooroordelen. Daarin gaan we op zoek naar antwoorden op deze en andere vragen.

Wat kun je verwachten?

Onbewuste vooroordelen en discriminatie komen overal voor. Daar zitten vaak geen slechte bedoelingen achter: mensen denken van nature in stereotypen en categorieën. De belangrijkste vraag is: hoe ga je daar op een verstandige manier mee om? Daarover gaan we op 18 november graag met je in gesprek.

De training biedt:

  • inzicht en kennis over effecten van bewuste en onbewuste stereotypen;
  • kennis om discriminerende werkpraktijken te herkennen en methoden om dit bespreekbaar te maken met collega’s, klanten en werkgevers;
  • bewustwording en reflectie op eigen vooroordelen en stereotypen;
  • interactie en gesprek, o.a. aan de hand van oefeningen, filmpjes, opdrachten en testjes.

Aanmelden

De training is ontwikkeld voor klantmanagers, jobcoaches en werkconsulenten bij gemeenten en voor hun leidinggevenden. De training vindt plaats in het centrum van Utrecht en duurt de gehele dag. Deelname is gratis en er is beperkt plek. Daarom kunnen we per gemeente maximaal twee deelnemers toelaten, bij voorkeur per gemeente een klantmanager en een leidinggevende. Kon je er vorige keer niet bijzijn? Meld je dan nu aan!


NB! Er is beperkt plaats en je ontvangt een bevestigingsmail als je officieel bent aangemeld

Over Durf, doe, divers

Durf, doe, divers gaat over gelijke kansen op de arbeidsmarkt voor mensen met een afstand tot die arbeidsmarkt. Voor iemand met een taalachterstand, iemand met een andere culturele achtergrond, een oudere werkzoekende of iemand met een arbeidsbeperking. Durf, doe, divers is er voor klantmanagers en jobcoaches bij gemeenten én hun leidinggevenden.