Kenniscollege door Hans Bosselaar

Het ambacht van samenwerken en zaken voor elkaar krijgen

Als professional heb je het al lang ervaren: klanten ondersteunen bij hun re-integratie en participatie vereist samenwerking met veel personen en organisaties. Meestal hebben alle spelers hun eigen belangen. Soms met tegenstrijdige opvattingen over wat er moet gebeuren. Daarom moet je als professional af en toe genoegen nemen met een oplossing die je zelf niet het beste vindt. Dat maakt samenwerken zo moeilijk.

Het geheim van effectief samenwerken
Bestuurswetenschapper Hans Bosselaar van de Vrije Universiteit ziet samenwerken en zaken voor elkaar krijgen als een ambacht.  Een ambacht dat vraagt om talent, oefening, de nodige competenties, maar ook passie. In zijn onderzoek komt Hans dikwijls mensen tegen die dat bij uitstek in huis hebben. Eén van hen wordt op zijn werk gekscherend en waarderend ‘onze Dinges’ genoemd. Hans Bosselaar neemt deze naam over. Zijn stelling: een effectieve klantmanager is een Dinges.

Op zoek naar de Dinges in jezelf
Tijdens het college vertelt Hans Bosselaar op basis van zijn literatuur- en empirisch onderzoek op welke manieren je effectief kunt samenwerken om samen met alle spelers tot goede resultaten te komen. En welke ervaring, expertise en netwerkcompetenties daarvoor essentieel zijn.

 

Zie ook Waardering voor je werk? Word een Dinges!

 

Aanmelden

Kenniscollege door Hans Bosselaar
21 mei 2019

Ben je lid van de BvK, klik op inloggen om je aan te melden.
Geen lid van de BvK? Vul dan je persoonsgegevens hieronder in om je aan te melden.

Inloggen

Persoonsgegevens

Vul je persoonsgegevens in.

Overig