De Durf, doe, divers-inspiratietour - Rotterdam

bustour

Iedereen verdient een gelijke kans op de arbeidsmarkt. Daarom organiseert Durf, doe, divers in oktober een driedaagse bustour langs inspirerende praktijkvoorbeelden die gelijke kansen stimuleren. In drie dagen doen we drie regio’s in Nederland aan en brengen we gemeenten, ondernemers en het ministerie met elkaar in contact over dit onderwerp.

Programma route 1 | dinsdag 29 oktober 2019

Voor iedereen loopt het leven anders en soms kan het zijn dat je op een zijpad raakt of dat je onderweg uitdagende obstakels tegenkomt. Het kan lastig zijn om werk te vinden als je bijvoorbeeld te kampen hebt met schulden, een heftig persoonlijk verleden hebt, in het bezit bent van een strafblad of een alleenstaande ouder bent.

Op dinsdag 29 oktober gaan we langs bij inspirerende initiatieven en organisaties die mensen in bovenstaande situaties helpen om hun afstand tot de arbeidsmarkt te verkleinen. We verzamelen om 11.45 uur in Rotterdam. Aan de route wordt hard gewerkt, meer programma-informatie volgt na aanmelding.

Praktische informatie

De bustour is ontwikkeld voor klantmanagers, jobcoaches en werkconsulenten bij gemeenten en voor hun leidinggevenden. 

Klik HIER om je aan te melden. 

Programma:

Op dinsdag 29 oktober richten we ons op werkzoekenden die worden uitgesloten vanwege een heftig verleden of tijdelijke persoonlijke obstakels, zoals schuldenproblematiek, een trauma, strafblad of alleenstaand ouderschap. Het programma in het kort:

11:45 uur - Verzamelen op station Rotterdam Centraal

12:00 uur - Vertrek, introductie, kennismaken en lunch in de bus

13:15 uur - Halte 1: Springplank in 's-Hertogenbosch

14:20 uur - In gesprek met CurrentWerkt (in de bus naar Rotterdam)

15:35 uur - Halte 2: Stichting Heilige Boontjes en de Human Library

16:45 uur - Afsluiting in de bus naar station Rotterdam Centraal

17.00 uur - Einde

Deelname is gratis en er is beperkt plek. Bij grote belangstelling kunnen we per gemeente maximaal twee deelnemers toelaten.