De Durf, doe, divers-inspiratietour - Almere

bustour

Iedereen verdient een gelijke kans op de arbeidsmarkt. Daarom organiseert Durf, doe, divers in oktober een driedaagse bustour langs inspirerende praktijkvoorbeelden die gelijke kansen stimuleren. In drie dagen doen we drie regio’s in Nederland aan en brengen we gemeenten, ondernemers en het ministerie met elkaar in contact over dit onderwerp.

Programma route 2 | woensdag 30 oktober 2019

Op de vlucht voor oorlog in eigen land, moet je in een land waar je diploma’s niets waard zijn een nieuw bestaan opbouwen. Of na dertig jaar trouw dienstverband word je opeens ontslagen door je werkgever. Dan is het de kunst jezelf opnieuw uit te vinden. Maar hoe doe je dat? En hoe ga je dan om met (onbewuste) vooroordelen over bijvoorbeeld leeftijd en afkomst?

Op woensdag 30 oktober gaan we langs bij inspirerende initiatieven en organisaties die mensen in bovenstaande situaties helpen om hun afstand tot de arbeidsmarkt te verkleinen. We verzamelen om 11.45 uur in Almere. Aan de route wordt hard gewerkt, meer programma-informatie volgt na aanmelding.

Praktische informatie

De bustour is ontwikkeld voor klantmanagers, jobcoaches en werkconsulenten bij gemeenten en voor hun leidinggevenden. De bustour start en eindigt steeds op hetzelfde punt en duurt van 11.45 uur tot 17.00 uur. Deelname is gratis en er is beperkt plek. Bij grote belangstelling kunnen we per gemeente maximaal twee deelnemers toelaten.

Klik HIER om je aan te melden.