De Durf, doe, divers-inspiratietour - Almere

bustour

Iedereen verdient een gelijke kans op de arbeidsmarkt. Daarom organiseert Durf, doe, divers in oktober een driedaagse bustour langs inspirerende praktijkvoorbeelden die gelijke kansen stimuleren. In drie dagen doen we drie regio’s in Nederland aan en brengen we gemeenten, ondernemers en het ministerie met elkaar in contact over dit onderwerp.

Programma route 2 | woensdag 30 oktober 2019

Op de vlucht voor oorlog in eigen land, moet je in een land waar je diploma’s niets waard zijn een nieuw bestaan opbouwen. Of na dertig jaar trouw dienstverband word je opeens ontslagen door je werkgever. Dan is het de kunst jezelf opnieuw uit te vinden. Maar hoe doe je dat? En hoe ga je dan om met (onbewuste) vooroordelen over bijvoorbeeld leeftijd en afkomst?

Op woensdag 30 oktober gaan we langs bij inspirerende initiatieven en organisaties die mensen in bovenstaande situaties helpen om hun afstand tot de arbeidsmarkt te verkleinen. We verzamelen om 11.45 uur in Almere. Aan de route wordt hard gewerkt, meer programma-informatie volgt na aanmelding.

Praktische informatie

De bustour is ontwikkeld voor klantmanagers, jobcoaches en werkconsulenten bij gemeenten en voor hun leidinggevenden. 

Klik HIER om je aan te melden.

Programma

Almere - Utrecht - Almere

Op woensdag 30 oktober richten we ons op werkzoekenden die zichzelf opnieuw moeten uitvinden. Denk aan jongeren zonder startkwalificatie, statushouders, of oudere werkzoekenden die een carrièreswitch willen maken. Het programma in het kort:

11:45 uur - Verzamelen op station Almere Centrum

12:00 uur - Vertrek, introductie en kennismaken in de bus

12:45 uur - Halte 1: lunchgesprek Utrecht

14:30 uur - In gesprek met Enspiratie (in de bus naar Almere)

15:15 uur - Halte 2: De Participatiefabriek

16:30 uur - Afsluiting tijdens de busrit naar station Almere Centrum

17.00 uur - Einde

Deelname is gratis en er is beperkt plek. Bij grote belangstelling kunnen we per gemeente maximaal twee deelnemers toelaten.